4 Haz 2020

Temiz ve helal beslen!!!



Selamunaleyküm canlar,

Ben gibi yüzyillik uykusundan uyananlar,bedenine yaptigi kötülüğü telafi etmek isteyen ,saglikli bir yaşama geçme çabasinda olanlar, önce nereden başlamaliyim niye düşünen kardeşler,kendi deneyimlerimden birkac önerim olacak insallah.

Öncelikle ev halkını da bilinçlendirip az çok onları da bu yeni hayata adapte etmek gerekir.İnsanoğlu malesef uyarıları çok dikkate almıyor hatta daha da antipatik oluyor ve istenmeyenler cazip hale geliyor.
Bu konu da kitaplar,videolar,doğal yaşamla ilgili hesaplar takip edilip evdekilerle de paylaşılabilir.
Az çok baktınız ki ufacık bi değişim başladı.Hehh devam o zaman.Dozajı artır:)
Paketli ürünlerin içindekiler bölümlerini okumayı alışkanlık haline getir.O maddelere zamanla daha çok aşina olacaksın.Hatta telefon uygulaması olarak KLİKTAG var,ürünlerin barkod resimlerini okutunca içindekileri hatta vücuda yaptıklarını,ürünün puanını gibi birçok faydali bilgiye erişebiliyorsunuz.
Ürünlerin içindekiler bölümünü okumayı alışkanlık haline getirince zaten zamanla bu ürünlerde iyice seçici olacaksınız.Az olsun öz olsun felsefesiyle.Markette 10 dk yerine belki yarım saat geçireceksin ama buna değecek.

Peki biz niye bu ürünlerin içerdiği katkı maddelerine taktık böyle?Şöyle düşün bedenine zarar verdiği yüzde yüz kanıtlanmış yüzlerce ürün var ve bazen bunlardan beş tanesi aynı ürünün içinde olabiliyor.Birbirleriyle etkileşime girince kim bilir neler oluyor , peki sizce bu ürünler yüce kitabımız Kuran'ı Kerim'de geçen temiz ve helal ürünler kategorisine girer mi? 
Yaaa cevap basit yeme arkadaşım!

Bedenine ayrı zarar ,maneviyatına ayrı zarar.İbadetlerimizin neden huşu içerinde olmayışının sebeplerinden biri de budur.

Ya küçücük paket diyorsun ,nolacak diyorsun ama hastalanınca  minnacık hap neleri değiştiriyor değil mi?O minnacık hap sana mucize gibi görünüyor,'doktor ölene kadar bunu içmen lazım dedi' diyorsun , o gıda adı altında satılan zırva şeyler de önemsiz görünüyor gözüne.Halbuki bunlar birbirini besliyor.
Paketlileri ye hasta ol sonra ömür boyu ilaca mahkum ol.Gel etme bu emaneti Rabbim denek tahtasına çevir diye vermedi.

Biz öncelikle kendimizi her konuda geliştireceğiz.Bizim için en güzel örnek olan Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v.)'i takip edeceğiz.Kuran'ı Kerim'de ve peygamberimizde cevapsız soru yok.Beslenme konusunda gelişmeye ihtiyacımız varsa Peygamberim nasıl beslenirdi,yemek yeme adapları nelerdi,Kuran'da yeme içmeyle ilgili ayetlerde neler diyor?Sen bir başla bak ne kapılar aralanacak daha:)


2 yorum:

  1. hello dear sir/madam
    I read your blog Temiz ve helal beslen!!!for a long time. That's why you are requested to add this post to our blog in your portal.
    Verify in our blog this blog.professionalmovers.in . We keep sharing your blog with us from time to time.
    thank you

    This is My Blog:- Packers And Movers Hyderabad

    YanıtlaSil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))