1 Haz 2014

KADAYIFLI SARMA

KADAYIFLI SARMA

Malzeme Listesi
  • 500 gr hazır baklava yufkası
  • 300 gr kadayıf
  • 2 su bardağı ceviz(iri kıyılmış)
  • tarçın
  • 300gr tere yağı(ben yarısını sıvı yağ kullandım.)
Şerbet için
  • 5 su bardağı su
  • 4,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Şerbeti kaynatıp soğuması için bekletin.Yağı eritin ama yakmayın.Yufkaların 4 tanesini serin.En üsttekine kadayıf serpiştirin.Onun üstüne cevizleri ve biraz da tarçın ekleyin.Sonra 3 kaşık yağı malzemelrin üzerinde gezdirin.Şimdi rulo şeklinde biraz gevşekçe sarın.Evet geldik işin en gıcık kısmına:):)2 parmak kalınlığında kesin yufkaları.Ama bu biraz zahmetli oluyor.Ya da benim bıçaklarda sorun var:)Yağlanmış tepsiye aralıksız bir şekilde dizin,kalan yağı üzerinde gezdirin ve hooop fırına. Önceden ısıtılmış 200 derecede pişirin.

Şerbeti dökerken tatlı ılık şerbet soğuk olacak.Eğer ikisi de soğuk olursa tatlı çok kuru oluyor:)Nerden mi biliyorum:))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))