1 Haz 2014

Lahana Dolması

 

Lahana dolması candır can,üniversitedeyken eve geldiğimde annem ne pişireyim sana diye sorardı.Her seferinde lahana dolması derdim.E tabi makarna makarna nereye kadar di mi?İnsan özlüyo bu lezzeti:)

LAHANA DOLMASI




Malzemeler
  • 1 adet küçük boy lahana
  • 1 soğan
  • 1,5 su bardağı kırık pirinç
  • yarım su bardağı bulgur
  • 1 domates
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Toz Kırmızı biber
  • Zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 küp şeker

Yapılışı
  • Lahanaları geniş bir tencerede haşlayıp bekletin.Ayrı bir tencerede zeytin yağında soğanları hafif kavurun.Yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyin.1 kaşık salça ekleyin ve biraz daha kavrulduktan sonra küçük doğradığınız domatesi ve yarım su bardağından biraz fazla su,tuz ,nane,kimyon,toz biber ve maydanozları ekleyin.Suyunu çekince ocaktan alın.Suyunu çok aşırı çekmesin yoksa iç malzememiz çok kuru olur.İç malzeme soğuyunca sert kısımlarını çıkardığınız lahanalara sarın.Bu sert kısımları tencerenin dibine ve en üste koyun.1 tatlı kaşığı salçayı eklediğimiz 1 su bardağı suyu dolmaların üstüne dökün.2 tane de küp şeker koyun.İlk önce hararetli bir şekilde kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra en küçük gözde kısık ateşte pişirin.
  • Afiyet bal şeker olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))