14 Tem 2014

ANNE-KIZ ETKİNLİKLERİMİZ (13 aylık)


1 YAŞ ETKİNLİKLERİ

Benim kızım büyüdü artık:)Yaptığımız etkinlikleri daha bir ustaca yapar hale geldi.Ahh şu nesneleri ağzına alma huyu sona erse etkinliklerimiz de daha eğlenceli olacak:)

Zeynep şu an 13 aylık bu etkinlikler de size örnek olur belki.Ben araştırmalara devam edeceğim,yaptığımız tüm etkinlikleri ileriki günler de paylaşmaya çalışacağım inşallah.

Bir çocuğun el becerisini ne kadar erken yaşta geliştirebilirseniz ,zeka gelişimine de o kadar katkı sağlamış olursunuz.
Uzmanlara göre çocukların el becerisi ile zeka gelişimi doğrudan bağlantılı.Bu yüzden yavrularımızın küçük motor gelişimlerini desteklemek lazım.Hem inanın bu etkinliklerle oynamak onlarında çok hoşuna gidiyor.Hangi oyuncağı alırsak alalım şişe kapakları,mutfaktaki tabak çanaklar her zaman daha çok dikkatlerini çekiyor.Eeee o zaman çocuk için anlamsız olan o oyuncaklarla evi doldurmanın da bir anlamı yok:)

Bakın bakalım biz neler yapmışız:
  1. Çoklu abur cubur paketine cevizleri yerleştirdik sonra hooop döktük ve yine yine yine....:):):)
  2. Sandalyenin arkasına bantlar yapıştırdım,zeynep'ten kaçar mı hepsini söktü.Bazen koluna bacağına da yapıştırıyorum,onları çıkarmak çok hoşuna gidiyor.
  3. Pet şişenin içine pipetleri sırayla attık sonra da şişenin kapağını kapattık.Bu işlemi pipetleri döke döke tekrarladı.En son pipetler Zeynep'in eline düştükleri için pişman oldular,Dişleriyle eze eze farklı bir form verdi kızım onlara:):)
  4. Yaşına girmeden önce legoları sadece çıkarabiliyodu ama şimdi takıp takıp çıkarıyor.En çok sevdiği oyuncağı,sıkışınca lego oynuyoruz.Kurtarıcı oyuncağımız:)
  5. Bir kaptan diğerine nohut aktardık.Kaşık tutma pratiği de yapmış olduk.arada ağzına alma girişimlerinde bulundu,tepesinde beklemesem dolduracak çiğ nohutları ağzına:)
  6. Evde kırık bir satranç kutusu vardı zemini demir ,taşları da mıknatıslı.Onları yapıştırdık.Bu etkinliği buzdolabı üzerinde de çok yapıyoruz.Ben yemekle uğraşırken Zeynep de şu mıknatıslı reklam zımbırtılarını yapıştırıyor.
Etkinliklere devammm...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))