15 Tem 2014

ANNEMİN PAŞA PİLAVI


Pişirirken Problem Yaşayanlar İçin İyi Pilavın Sırları:
  • Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar.
  • Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın rengini daha beyaz yapacaktır.
  • Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz. Taze, yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır.
  • Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin. Pirinçler bu suyu çekinceye kadar pişirin.
  • Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır. Bunun da kolayı var. Pilavı çok kısık ateşte bir çatalla havalandırarak, suyunu tamamen çekinceye kadar karıştırın.
  • Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın. Karıştırmak, pirinç tanelerini kıracağı için tencereyi arada bir sallayarak pilavı alt-üst etmeniz yeterli olacaktır.
  • Pilavı pişirirken asla karıştırmayın. Çünkü sudaki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yol açar.
  • Son olarak artan pilavınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz. Ancak pirinçleri, pişirdiğiniz yemeğe son anda ilave etmeyi unutmayın. Aksi halde zaten pişmiş olan pirinç yumuşar ve dağılarak görüntüyü etkiler.

    Devamı için: http://mutfaksirlari.com/pirinc-pilavi.html#ixzz37NeT1ys6

ANNEMİN PAŞA PİLAVI

Sade pilavdan çok daha lezzetli ve misafirleriniz için güzel bir alternatif.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • yarım çay bardağı sıvı yağ ya da 3 çorba kaşığı tereyağı/margarin
  • tuz
  • 1 tane patlıcan
Köfte için:
  • 250 gr kıyma
  • Küçük bir soğanın yarısı
  • yarım çay kaşığı kara biber
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • bir tutam maydanoz
  • 1 çorba kaşığı irmşk ya da galeta unu
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
Yapılışı:
  • En az bir saat sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri hafif kızdırdığınız yağda kavurun.Sonra sıcak suyu ve tuzunu ekleyin.önce hararetli ateşte daha sonra kısık ateşte pilavın pişmesini bekleyin.
  • Pilav pişerken alacalı soyup küçük küçük doğradığınız patlıcanları yağda kızartın ve ayırın.
  • Köfte malzemelerini rondoda 2-3 dk boyunca karıştırın.İyi karışırsa köfteler dağılmaz.
  • Minik minik yuvarladığınız köfteleri de yağda kızartın.
  • Pilav piştikten sonra en az yarım saat dinlendirin ,sonra patlıcan ve köfteleri ekleyip pilavı ezmeden dikkatlice karıştırın.
  • Buyrun yiyebilirsiniz şimdi:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))