18 Tem 2014

GÜVEÇTE TAS KEBABI

GÜVEÇTE TAS KEBABI

Malzemeler:
  • 400 gr kuşbaşı et
  • 2 büyük patates
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • toz biber
Yapılışı:
  • Tencereye yağı koyun,biraz ısındıktan sonra etleri ekleyip kavurun ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Sonra ince ince kıyılmış soğan,sarımsak ve kırmızı biberi ekleyin.Renkleri dönünce salçayı koyun birazdaha kavrulduktan sonra etlerin üzerini geçecek şekilde suyu dökün.
  • Küçük küçük doğradığınız patatesleri ,baharatları ve tuzu ekleyip kapağını kapatın.Patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  • En son yemeğinizi küçük güveç kaselere bölüştürün ve servis etmeden 15 dk önce de fırına sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))