Malzemeler:
- 10-15 tane dolmalık biber
- 1,5 su bardağı kırık pirinç
- yarım su bardağı bulgur
- 1 büyük boy soğan
- 1 kaşık salça
- 1 adet kabuğu soyulmuş ,ince doğranmış domates
- sıvı yağ
- bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 tane küp şeker
- tuz
Yapılışı:
- Dolmalık biberleri temizleyin.
- Bir tencerede doğradığınız soğanları sıvı yağda soteleyin ,pembeleşmesini beklemeden salçayı ekleyip biraz kavurun.
- Yıkadığınız pirinç ve bulguru ekleyip biraz daha kavrulmasını bekleyin.
- 1 su bardağı sıcak su ileve edin ve çekmesini bekleyin.Şimdi ocağın altını kısın ve diğer iç malzemeleri de ekleyin.
- Biraz demlenmesi için bekleyin.
- Şimdi dolmalık biberleri doldurun.Tepeleme doldurmayın ,pişince pirinçler şişecek:)
- Başka bir tencereye hazırladığınız dolmaları sıralayın ve tencerenin dibine sıvı yağ koyun.Ocağın altını açın ve dolmaların dışı hafif kızarana kadar bekleyin.Böylece daha lezzetli oluyor.
- Şimdi Dolmaların yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su ekleyin.isterseniz üzerine biraz tuz serpiştirin.Yemeğin suyuna da iki tane küp şeker koyun.
- Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))