11 Tem 2014

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

Malzemeler:
  • 10-15 tane dolmalık biber
  • 1,5 su bardağı kırık pirinç
  • yarım su bardağı bulgur
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 kaşık salça
  • 1 adet kabuğu soyulmuş ,ince doğranmış domates
  • sıvı yağ
  • bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 tane küp şeker
  • tuz
 
Yapılışı:

  • Dolmalık biberleri temizleyin.
  • Bir tencerede doğradığınız soğanları sıvı yağda soteleyin ,pembeleşmesini beklemeden salçayı ekleyip biraz kavurun.
  • Yıkadığınız pirinç ve bulguru ekleyip biraz daha kavrulmasını bekleyin.
  • 1 su bardağı sıcak su ileve edin ve çekmesini bekleyin.Şimdi ocağın altını kısın ve diğer iç malzemeleri de ekleyin.
  • Biraz demlenmesi için bekleyin.
  • Şimdi dolmalık biberleri doldurun.Tepeleme doldurmayın ,pişince pirinçler şişecek:)
  • Başka bir tencereye hazırladığınız dolmaları sıralayın ve tencerenin dibine sıvı yağ koyun.Ocağın altını açın ve dolmaların dışı hafif kızarana kadar bekleyin.Böylece daha lezzetli oluyor.
  • Şimdi Dolmaların yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su ekleyin.isterseniz üzerine biraz tuz serpiştirin.Yemeğin suyuna da iki tane küp şeker koyun.
  • Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))