21 Tem 2014

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

Malzemeler:
  • 1 kg üzüm yaprağı
  • 1,5 su bardağı kırık pirinç
  • yarım su bardağı bulgur
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane,kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber,karabiber
  • 1 çay kaşığının yarısı tarçın
  • yarım limon suyu
  • tuz
  • bir tutam maydanoz
  • 3 tane küp şeker
Yapılışı:
  • Bir tencereye yağın yarısını döküp soğanları kavuruyoruz,pembeleşmesini beklemeden salçayı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Sonra yıkadığımız pirinç ve bulguru ilave ediyoruz,biraz daha kavrulduktan sonra 1 su bardağı sıcak su döküp kapağını kapatarak çekmesini bekliyoruz.
  • naneyi,kimyonu,pulbiberi ,tuzu,tarçını ,maydanozu ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz,iç malzemenin tam pişmemesi gerekiyor.
  • Soğuduktan sonra yaprakları sarmaya başlıyoruz.
  • Eğer ekşili seviyorsanız tencereye dizerken her sıranın üzerine limon dilimleri koyabilirsiniz.
  • Sarma işlemi bittikten sonra yağın kalanını ve sarmaların üzerine gelecek kadar sıcak suyu ve küp şekerleri  de ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatmadan tencerenize uygun bir tabağı ters çevirip sarmaların üzerine koyun ki piştikçe açılmasınlar.
  • Önce hararetli ateşte sonra kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))