Malzemeler:
- 1 kg üzüm yaprağı
- 1,5 su bardağı kırık pirinç
- yarım su bardağı bulgur
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nane,kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber,karabiber
- 1 çay kaşığının yarısı tarçın
- yarım limon suyu
- tuz
- bir tutam maydanoz
- 3 tane küp şeker
- Bir tencereye yağın yarısını döküp soğanları kavuruyoruz,pembeleşmesini beklemeden salçayı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Sonra yıkadığımız pirinç ve bulguru ilave ediyoruz,biraz daha kavrulduktan sonra 1 su bardağı sıcak su döküp kapağını kapatarak çekmesini bekliyoruz.
- naneyi,kimyonu,pulbiberi ,tuzu,tarçını ,maydanozu ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz,iç malzemenin tam pişmemesi gerekiyor.
- Soğuduktan sonra yaprakları sarmaya başlıyoruz.
- Eğer ekşili seviyorsanız tencereye dizerken her sıranın üzerine limon dilimleri koyabilirsiniz.
- Sarma işlemi bittikten sonra yağın kalanını ve sarmaların üzerine gelecek kadar sıcak suyu ve küp şekerleri de ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatmadan tencerenize uygun bir tabağı ters çevirip sarmaların üzerine koyun ki piştikçe açılmasınlar.
- Önce hararetli ateşte sonra kısık ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))