5 Ağu 2014

FIRIN MAKARNA



FIRIN MAKARNA

Su böreği lezzetinde bir tarif ,yemeğe mi yaparsınız ,beş çayında mı ikram edersiniz ben karışmam:)
Benim makarna sevmeyen eşim bile beğendi,  Zeynep'e de peynir yedirmenin bir yolunu bulmuş oldum:):)

Malzemeler:
  • 1 paket kelebek makarna
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 kase beyaz peynir
  • yarım demet maydanoz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:

  • Makarnaları çok pişmeyecek şekilde haşlayın ve süzün.Haşlarken suyuna tuz ve sıvı yağın bir kısmını da koyun.
  • Makarna biraz  soğurken başka bir kapta yurtaları çırpın,sütü,peyniri,sıvı yağı ve maydanozu da ekleyip karıştırın.
  • Bu karışımı makarnaların üzerine döküp çok ezmeden yine karıştırın.
  • Genişçe bir borcama dökün,180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))