29 Eyl 2014

ACEMİ İŞİ ÇOCUK ELBİSESİ DİKİMİ:)

 Bu kumaşı alırken de aklımda hep Zeynep'e elbise yapma fikri vardı amaaaa nasıl??Bir yandan Zeynep'i oyalayarak yaptığım,kırk kere kalkarak bitirebildiğim bir elbise oldu kendisi.Aslında yapımı gerçekten çok basit,malum işin içine bıcırıklar girince zorlaşıyor.

Kızımın var olan elbisesinden ölçerek A4 kağıdına basit bir üst kalıp çıkardım.Normalde bu kalıp ve biçme işlerini çok kafadan atma yapıyorum,sabırsızlıktan hemen kesiyorum kumaşı,bir an önce olup bitsin diye.Ama aslında bu kesip biçme işi ne kadar düzgün olursa kıyafet de o kadar kolay dikiliyor.

Benim kumaşım esnemeyen kolay dikilebilen bir kumaştı.Kalıpla üst kısmı aşağıdaki gibi iki parça şeklinde kumaştan kestim,sonra birini ortadan ikiye tekrar kestim.Bu arka taraf oldu.

Etek kısmı içinse
yukarının ölçüsüne ,yarısını daha ekleyerek kestim.Yani atıyorum bel kısmı 30 cm ise eteği keserken 30+15 =45  cm ölçü alıyoruz .

Önce omuzları birleştirdim,sonra boyun kol oyuntuları ve eteği diktim.Eteğin pileleri de ayarsız oldu.Amaan acemiliğim belli olsun di mi:)

Hemen giydirdim Zeynep'e çok hoşuna gitti,şöyle bir tur attı evin içinde:)Babası da beğendi,inanamadı benim diktiğime:):)

Hemen aşağıdaki arkadan görünüm,arkası düz.





7 yorum:

  1. Çok güzel olmuş elinize sağlık. Bence hic acemilik demeyin buradan hic öyle gözükmüyor. Bir ara bende kıza pileli veya büzgülü bir elbise dikmek istiyorum ama fırsat olmadı bir turlu.

    YanıtlaSil
  2. Evet gercekten küçük bir çocukla çok zor oluyor.Allahım iki çocuklular nasıl beceriyor acep?:)))

    YanıtlaSil
  3. bütün yazdıklarına katılıyorum, ama seninki baya güzel olmuş ya hiç acemi olduğuna inanamadım, benim dikişlerim çok kötü oluyor,,ben de çok sabırsızım hemen dikiyimde bitsin istiyorum..

    YanıtlaSil
  4. hiç acemi durmuyor ellerinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim daha bi mutlu oldum şimdi:):)nevanurcum bunu yaparken ekstra ölçü falan aldım ki hiç tarzım değil,genelde ben kumaşa dalmayı tercih ettiğim için sonuç da ona göre oluyordu.:)

    YanıtlaSil
  6. Zeynep'cik güle güle giysin.. Hiçte acemi işine benzemiyor. Pek bir güzel duruyor. Rengi ve desenide çok hoş cıvıl cıvıl;) Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  7. çok tesekkürler,güzel yorumlarınız beni şevklendirdi iyice:)

    YanıtlaSil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))