14 Eyl 2014

İNCİR UYUTMASI




Bu sütlaç görünümlü şey aslında İncir uyutması:)Çok değişik bir ismi var,incirler bekletildiği için bu ismi almış.Kuru incirle yapılacak alternatifler arıyorsanız bunu da mutlaka deneyin.
Bu tatlı hiç pişirilmeden yapılıyor,incirin mayanlama özelliği sayesinde kendi kendine muhallebi kıvamına geliyor.

Malzemeler:
  • 10 tane kuru incir
  • 2,5 su bardağı süt
Yapılışı:
  • İncirlerin üzerine sıcak su dökün ve yaklaşık 1 saat yumuşayana kadar bekletin
  • İncirleri küçük küçük doğrayın. Bir yandan da sütü kaynatın. Sütten bir su bardağı kadar incirlerin üzerine döküp elinizle ezerek biraz karıştırın.
  • Sonra kalan sütü ve incirleri blenderda 2-3 dakika iyice karıştırın.
  • kaselere dökün ve üzerlerini kapatın.
  • En az iki saat bekletin.
  • Aynı gün tüketmeye çalışın uzun süre bekleyince sulanabiliyorlar.
  • İncirin kendi şekeri yeterli oluyor,o yüzden  şeker koymuyoruz.

2 yorum:

  1. En sevdiğim tatlı. Ben sütü biraz ısıttıktan sonra incirlerle 2 dk kadar kaynatırken bir yandan da blenderdan geçiriyorum. O zaman sulanma olmuyor cnm. Fazla kaynayınca da kesiliyor.

    YanıtlaSil
  2. Eve senin çok yaptıgını biliyorum.Bi dahakine de öyle deneyeyim,gerçi böyle de bi sıkıntı olmadı:)

    YanıtlaSil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))