15 Eyl 2014

KREMŞANTİLİ POĞAÇA


Ne zamandır bu poğaçayı yapmayı düşünüyordum,sonunda nasip oldu.İçinde kremşanti olunca nasıl olacağını  çok merak ettim iyi ki de etmişim:):)Kremşanti var diye tatlı bir poğaça olacağını sanmayın,hiç anlaşılmıyor.Hem yumuşacık hem de çok lezzetli bir poğaça oluyor.Şimdi sırada kremşantili kurabiye var ,onu da bir ara deneyeceğim inşallah:)



Malzemeler:
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 paket margarin(250 gr)
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1  tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar  un
İç malzeme:
  • peynir
  • maydanoz

Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • susam
Yapılışı:
  • Sütü ılıtın ve mayayı bir kapta sütle karıştırarak eritin.
  • Diğer malzemeleri de karıştırın ve yumuşak ,ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
  • Peynirli iç malzemeden koyun ve istediğiniz şekli verin.
  • Pekmez ve suyu karıştırın,hamurun üstünü önce pekmezli suya sonra susama bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • 200 derecede üstü ve altı kızarana kadar pişirin.


4 yorum:

  1. kremşantili kurabiyeyi denemiştim ben ama bunu denemedim...kurabiyesi güzel oldu...bunu da deneyelim bakalım

    YanıtlaSil
  2. mutlaka deneyin çok lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil
  3. krem şanti nasıl bir lezzet ya da fark katıyor canım?

    YanıtlaSil
  4. valla kremsantı oldugu hıç bellı degil,sanki hafiften vanilya kokusu var gibi.

    YanıtlaSil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))