21 Eyl 2014

MAKİNAMLA İLK DİKİŞİM:)MASA ÖRTÜSÜ DİKİMİ

Makinamla yaptığım ilk dikişim bitti,acemi olunca ancak masaörtüsü,pantolon paçası,yastık...vs dikiliyor ne yapalım:)Neyse çok şükür kumaşı ziyan etmeden dikebildim:)Ve gördüğünüz gibi biter bitmez masaya serdim ,keşke bi ütüleseymişim değil mi?:):)
Köşe kısmını internetten buldugum bir videoyaya bakarak yaptım.Benim gibi acemiler için onu da paylaşayım.

http://www.youtube.com/watch?v=UUkix-jXan4

Dün kendime Burda dergisi bile aldım ama o kadar karışık ki nerden başlasam nasıl başlasam,hatta başlasam mı acep??:):)Çok fena çokkk...Tavsiyeleriniz var mı ?

13 yorum:

  1. eline saglık. aslında burda dergisi ilk etapta zor ve karmaşık görünsede gerçekte öyle değil. yapacağınız modelin açıklama kısmından bedeninize uyan rengi,cizgileri bulup patron kağıdından o kısmı açıyorsunuz. parşomen (yağlı kagıt) kağıdı patronun üzerine koyarak kendi çizgileriniz üzerinden kalıp çıkartıyorsunuz. oy anlatması zormuş. blogda post olarak paylaşsam mı ki

    YanıtlaSil
  2. ne güzel olmuş canım, çok şık duruyor,iyi günlerde kullan, hiç acemi dikişi gibi olmamış ayrıca.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık pek güzel olmuş:) Burda dergisi hiç karışık gelmesin çok kolayca yapabilirsiniz bence.Toplu bakışta zorluk derecesine göre noktalandırılmış oluyor bütün modeller tek noktalı olanlardan yani en basitlerden başlayabilirsiniz, kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim.Güzel yorumlarınız cesaret verdi:)Bugün bir çok blogdan çıkarmayı araştırdım.baya baya kafamda şekillendi yani.Şu parşömen kağıdından almam lazım?Nerede bulunur ki o?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kırtasiyelerde var. istanbulda oturuyorsanız istoçtaki kırtasiyeler kiloyla da satıyor.daha hesaplı oluyor.

      Sil
  5. makine mi aldın...masa örtüsü çok güzel olmuş...acemice de olsa sonuçta el emeği göz nuru en güzeli...sana bol dikişler..

    YanıtlaSil
  6. Evet Nevanur makina aldım çok şükür,güzel yorumların için teşekkürler:)
    Yasemin çok teşekkür ederim,en kısa zamanda hatta bugün bakıcam:)

    YanıtlaSil
  7. bu arada burda için 90 lı 2000 li yıllarınkileri alın diyor dikişten anlayanlar..yenilerde pek bişey yokmuş..eskiler kadıköy pazarında tanesi 2 tl den satılıyormuş..sonradan aklıma geldi..belki yardımım dokunur dedim:)

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten miii geçenlerde kadıköy pazarındaydım ama o zaman hiç aklıma gelmedi,doğru öyle eski plaklar,kitaplar satan tezgahlar vardı.Tühhh kaçırdım desene:):)Neyse bir daha gidersem aklımda,çok sağol:)

    YanıtlaSil
  9. ne güzel bir uğraş, kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkürler:)Evet gerçekten çok güzel ,hele de sonuç istenildiği gibi olunca daha güzel oluyor:):)

      Sil
  10. :)) Hislerime tercüman oldunuz. Ben de kumaş aldım. İlk etapta iğnelik, yastık kılıfı, masa örtüsü falan dikmeyi planlıyorum. Ama kumaşlar bana bakıyor, ben kumaşlara... Cesaret edip başlayamadım bir türlü. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumaşlara çok para vermediğiniz sürece sorun yok:):)Hatalı bile olsa insanın içi gitmiyor en azından:):):)Bence bir yerden başlayın eminim devamı da gelecek:):)

      Sil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))