29 Eki 2014

BU HAFTA DİKİŞ KURSUNDA NELER YAPTIK...











Bakalım kursta bu hafta neler öğrenmişiz.İlk olarak fermuar diktik,fermuarın yanlarında da iki tane pens var.Minyatür bir etek arkası oldu.


























Daha sonra hocanın verdiği kalıplabu kare yaka üst çalışmasını yaptık.Kol ve yakaya pervazlarını kesip diktik.








Pazar günü ise şömiziye yakayı öğrendik.İsmini çok sevdim:)Çok havalı di mi?

Yine kalıbı hoca verdi.Kalıptan iki tane kumaş kestik.Kumaşların yüzleri üst üste gelecek şekilde koyduk ,üzerine de tela koyup ütüledik,dikip ters çevirdik.Böyle köşeleri sizri olan çalışmalarda içeriden çıt atmak gerekiyor,yani  içeriden en sivri köşeyi dikiş yerine kadar kesiyoruz.Orası gerilmiyor böylece daha düzgün duruyor.





 Şimdi sırada kol yırtmacı var.Bu biyeli kol yırtmacı ,sol taraftaki dikişim düzgün de sağ tarafı ayarlayamamışım:)

Kursta bir tane sanayi makina,1 overlok makinası ,3 tane de ev tipi makina var.Ev tipi olanlar pek güzel dikmiyolar,o yüzden herkes akın akın sanayiye gidiyor,ekmek kuyruğunda gibi diziliyoruz başına.Ya da sıkılıp diğer makinalara oturuyoruz,sonra da dikişi ayarlayamıyoruz,şekil a:):)
Acaba diğer ismeklerde de bu kadar mı dikiş makinaları?








Son olarak da pileler arasına dantel şerit diktim.Zeynep'e elbise yaparsam kullanırım inşallah:)

2 yorum:

  1. aa ne faydalı şeyler öğreniyosun sen canım çoğu kursta kalıp çıkarmayı bile öğretmemişler daha..çok şanslısın ya..istanbul da çalışırken ben niye gitmedim diye ah vah ediyom bunları gördükçe:(

    YanıtlaSil
  2. evet çok şükür ki hocamız çok iyi:):)orada da halk eğitim benzeri yerler vardır,bebişin büyüsün araştırırsın inşallah.

    YanıtlaSil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))