Malzemeler:
- Küçük bir kabağın yarısı
- 1,5 bardak toz şeker
- çekilmiş ceviz
- Bir gece önceden kabakları soyup doğrayın ve bir tencerede şekerle buluşturun,öylece beklesin sabaha kadar.
- Bizim kabagımız eşimin memleketinden yani Ödemiş'ten geldi,en organikinden:)aslında rengi daha çok sarıya yakındı fotografta koyu çıkmış.
- Neyse bekleyen şekerli kabaklarımız iyice sulanmış olmalı.
- Önce hararetli ateşte sonra kısık ateşte kabakların çiğ kokusu çıkana kadar uzun bir süre pişirin.
- Arzuya göre sonradan kısa bir süre fırınlayabilirsiniz de.
- Soğuyunca üzerine çekilmiş cevizi dökün.
- Başka yerlerde hindistan ceviziyle ya da tahinle servis edildiğini de görmüştüm ama denemedim,siz deneyin isterseniz.
enfes görünüyor
YanıtlaSilteşekkürler:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Çok severim ben de.
YanıtlaSilbenim de eşim bayılır ,sık sık alır:)
YanıtlaSilBenim de esim cok sever ama ben sevmedigim icin yapmiyorum pek he he...size afiyet olsun.
YanıtlaSilçok severim yaa, harika görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilNevanur ne fenasın yapsana adamcağız yesin:):)
YanıtlaSilHandecim teşekkür ederim:)
Merhaba sizi mimledim :) http://thehelleaven.blogspot.com.tr/2014/10/meme-kanseri-biliclendirme-mimi.html
YanıtlaSil