9 Ara 2014

CEVİZLİ ŞEHRİYE PİLAVI

Yine Filiz'den lezzetli bir tarif geliyooor:)Sofralarımızın olmazsa olmazı pilava değişik bir alternatif,pilavı bir de böyle deneyelim bakalım:)

Malzemeler;
  • 2 su bardagi sehriye 
  • 3 su bardagi sicak su
  • tavuk suyu ya da bulyon
  •  tuz
  •  yarim su bardagi dovulmus ceviz 
  • siviyag veya tereyag 
  Hazırlanışı:
Öncelikle tereyagla seyhriyeleri pembelesinceye kadar kavuruyoruz
Sonra tavuk suyu veya bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip sehriyenin uzerine dokuyoruz.
Suyunu cekmeye yakin cevizleri katip pisiriyoruz.
Son olarak da pilavimizi demlenmeye birakiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))