13 Ara 2014

DEREOTLU POĞAÇA

Bir kaç gün önce arkadasım Rümeysa'nın yaptıgı poğaçayı paylaşmıştım,gerçekten çok lezzetli oluyor.Şimdi de aynı tarifin dereotlu versiyonu geliyor,dereotu poğaçaya bambaşka bir lezzet veriyor,mutlaka denemeniz lazım.

Malzemeler:
1 yumurta akı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
150 gr beyaz peynir
yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 kabartma tozu
Alabildiği kadar un (ben 4 su bardağı un kullandım)

üzeri için
yumurta sarısı
çörekotu -susam

Malzemeleri sırayla bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.(Peynir ve dereotu da hamurun içinde olacak.)Hamuru dinlendirmeye bırakmıyoruz.

Yağlı kağıt koydugunuz tepsiye hamurları yuvarlayın,üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ya da susam  ile süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))