23 Ara 2014

Makinayla Tek Seferde İlik Nasıl Açılır?





Makinamı almadan önce bir dikiş makinasında hangi özellikler olmalı diye çok araştırdım.Tek seferde ilik açabilme özelliği de bunlardan biriydi benim için.Yani makinanızda bu özelliğin olması lazım,bazı makinalarda 4 seferde açıyor.

Uzun araştırmalar ve kararsızlıklardan sonra canım makinam Janome 423s  aldım.Ben çok memnunum,istediğim özelliklere de sahip ,daha ne olsun.

Gelelim tek seferde ilik nasıl açılır?


  1. İlk resimdeki gibi dikiş genişliği düğmesini 0 ve 1 arasındaki ilik işaretine getirin. 
  2. Dikiş uzunluğunu en sona getirin.
  3. Desen ayarı düğmesini ilik işaretine getirin.Bunu her ilik işlemine başlarken yenilememiz gerekecek.O yüzden orada 'reset' yazıyor.Yani ilik işaretinden A'ya doğru alıp tekrar ilik işaretine alacağız.Ve reset işlemini yaparken iğneniz yukarıda olsun,işlem sırasında iğne yana doğru hareket ediyor,kırılmasın!
  4.  İlik açma ayağının arka kısmına kullanacağımız düğmeyi koyun,bu boyutta kendisi iliği ayarlıyor.
  5. İlik açma ayağının arka kısmı yani dişlilerin  oldugu kısım çekince hareket ediyor,oraya düğmeyi koyuyoruz,böylece o boyutta ilik açıyoruz.Düğmeyi yerleştirip sıkıştırdıktan sonra ayağı makinaya takın.
  6. Aşağıdaki fotoda görüldüğü gibi yukarıda duran ayağı aşağı kadar indirin.Eğer bunu yapmazsak ilik açarken geri dönmez,bu ayak sayesinde düz gelip sonra kendisi geriye dönüyor.
  7. Mutlaka dikeceğiniz kumaşın artan bir parçasında deneme yapın.
  8. En son iliğin arasını sökücüyle kesin,bunu yaparken dikkat edin ,caarttt diye alıp başını gitmesin:):)Bunun için iliğin başına toplu iğne tutturursak olabilecek bir kazanın da önüne geçilmiş olur.



20 yorum:

  1. Yünlü kumaşta denedim mi ilik açmayı?Ayak tutukluk yapıyor.Pamuklu kumaşlarda kolay oluyor da.Yünlüler zorluyor.Pratik yöntemin var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mesela polarda ilik açamamıştım,maalesef bi yöntemim yok:(:(

      Sil
    2. dar ayak takıp 9no igne kullanirsaniz polarda ilik acabilirsiniz...

      Sil
    3. Yani ayrı bir ilik açma ayağı mı almam lazım?

      Sil
  2. Tek seferde ilik açmak mıı bu çok güzel bence,benim de en gözümde büyüttüğüm şey ilik açmak :)

    YanıtlaSil
  3. Blog Kefiş Etkinliğinden sizi takibe aldım
    Tam bana göre bir blog çok güzelll
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  4. O yukarıdan inen ayağı keşfetmem 1 yılımı aldı. Gerçi kitapçıkta Türkçe anlatımı da vardı anlayabilene aşkolsun. İlk seferde olmayınca ben de çok ilkel bir şekilde, ilik boyunu kendim ayarlamaya çalışarak eğri büğrü ilikler açtım. Sonra baktım bu böyle olmayacak, internette videolar izledim ve anladım. Sizinki de güzel bir anlatım olmuş. Valla benim Singerin kataloğundan iyi anlatmışsınız. İlik evini keserken "dikkat edin alıp başını gitmesin" lafına daçok güldüm. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. demek 1 sene beklediniz ha:):):)neyse geç olsun da güç olmasın.tesekkürler güzel yorumlarınız için:)))

    YanıtlaSil
  6. Ilik acarkenki tum detaylari makinede ayarladim fakat kumas ilerlemedigi icin hep eyni noktayi dikiyor ve ilik acamamis oluyorum ne yapmak lazim tesekkurler cevap icin

    YanıtlaSil
  7. Ilik acarkenki tum detaylari makinede ayarladim fakat kumas ilerlemedigi icin hep eyni noktayi dikiyor ve ilik acamamis oluyorum ne yapmak lazim tesekkurler cevap icin

    YanıtlaSil
  8. Makinanızın markası nedir ve tek seferde mi ilik açıyor?
    Ben de ilk başlarda yapamamıştım,çünkü polar kumaşla denemiştim,meger kumaş seçiyormuş.Başka bir kumaşta deneyince oldu.Siz de kumaşı değiştirerek tekrar deneyin bakalım.
    Bir de dikiş ayağının üstünde aşağı doğru indirilen bir aparat var,onu indirmeyince de ilik açılmıyor.makinanız benimkinden değilse marka ve modeli yazın internetteki videolardan falan da yardımcı olmaya çalışırım inşallah.

    YanıtlaSil
  9. Ya bende de aynı makina dediğiniz gibi yapıyorum ama bi türlü olmuyor

    YanıtlaSil
  10. Ya bende de aynı makina dediğiniz gibi yapıyorum ama bi türlü olmuyor

    YanıtlaSil
  11. Merhaba bnde 3022 janome modeli var ilik açarken sağ tarafı ince açıyor neden acaba

    YanıtlaSil
  12. Merhaba bnde 3022 janome modeli var ilik açarken sağ tarafı ince açıyor neden acaba

    YanıtlaSil
  13. Merhaba bnde 3022 janome modeli var ilik açarken sağ tarafı ince açıyor neden acaba

    YanıtlaSil
  14. merhaba janome 423s aldım yeni ama ne yaptıysam dikişi ierletemiyorum �� kumaş akıp gitmiyor bi türlü nedendir yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  15. Ahh ahh cok uzgunum yorumlarinizi yeni görüyorum.2.kizim dogunca buralari cok ihmal ettim.makinamin basina bile yeni yeni geciyorum.

    YanıtlaSil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))