29 Ara 2014

TAHİNLİ ÇATLAK KURABİYELER

Ağızda dagılan harika bir lezzet...
Malzemeler
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 4,5 su bardagı un
  • Yarım paket kabartma tozu
Yapılışı
Tahin, sıvıyağ ve şekeri  karıştırın.
Unu 3 bardaktan sonra yavaş yavaş ekleyin.kabartma tozunu da ilave edin.
Orta yumusaklıkta bir hamur elde edeceksiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
Yaglı kagıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak dizin.
önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin.
Kurabiyeler çok sararmadan alın fırından.

3 yorum:

  1. Ben bu çatlak kurabiyelerin bitter çikolatasını denemiştim, etkisinden kurtulamayıp 2 hafta boyunca o bitti, ben yaptım :)) Tahini de çok severim yahu, bu da kesin çılgın bir şey olmuştur :)))

    YanıtlaSil
  2. ben de çikolatalısını çok merak ettim şimdi yahuu:)

    YanıtlaSil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))