19 Ara 2014

Temel Etek kalıbımızı kendimiz çıkardık



Burda dergisinin hazır kalıplarına alışınca kendi bedenimize göre temek etek kalıbını oluşturmak pek zor geldi başta:):)Hatta hoca ilk anlattıgında hiç bir şey anlamadım,tabi anlamayıca da amaaannn ne gerek var nasılsa hazır kalıplar var dedim.Tabi insanın kendi ölçülerinde bir kıyafet dikmesi daha farklıdır,öğrenmek lazım diyerek kendi kalıbımı çıkarmayı öğrendim.Aslında
zor da değilmiş sadece biraz karışık:)

Kendi etek kalıbımızı nasıl çıkaracağımızı da burada anlatacağım inşallah.Bu etek kalıbını çıkardıktan sonra üzerinde istediğimiz modeli verebiliriz.Mesela normalde bu kalıp aşağıdaki gibi önde ve arkada 2şer pensi olan düz bir model.Ama ben o pens paylarını beldeki korsaja vererek pensleri yapmadım.Eteğin alt kısmına  biraz genişlik verdim,her ne kadar bana yeterli gelmese de :):)Geniş eteklere alışınca bununla yürümek epey zor iş:)

Son olarak da astarını dikip ,etek baskısını yaptım.Şu korsajdaki dalgalanmalar olmasın diye ne yapmak lazım ki:(


10 yorum:

  1. ya bu tarz astarları dikmek çok zor değil mi? korsajın ne olduğunu bilseydim belki yardımcı olabilirdim ama ne yazıkki...ben de bahara doğru biraz zayıflarsam mor bir kloş etek dikmek istiyorum...evet böyle dar modellerde hareket çok zor hele de anneysen...ama o kadar diktin yaa giyersin artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım aslında astar dikmek zor degil sadece etek bittikten sonra astarla ugrasmak istemiyor insan:)Korsaj da etegin bel kısmındaki geniş parça ,ya daha bir sürü antin kuntin isim var böyle:)))

      Sil
  2. Hazır kalıpları kullanıp kendime göre ufak değişiklikler yapmak kolay geliyor ama kendi ölçülerime göre kalıp çıkarmak da kulağa hoş geliyor. Korsajı çok duydum ama benim de bir fikrim yok açıkcası ne olduğuna dair.

    YanıtlaSil
  3. Ben de hazır kalıp mı yoksa kendi ölçüme göre aldıgım kalıp mı daha kullanışlı zamanla anlayacagım sanırım.

    YanıtlaSil
  4. Bende kendi olculerimle bi kalem etek kalıbı çıkardım ama cesaret edip kumaşa aktaramadim henüz çok yeniyim biraz cesarete ve çocuklardan dolayı vakit e ihtiyacım var

    YanıtlaSil
  5. Çocuklar mııı ben bir taneyle zor vakit buluyorum,Allah kolaylık versin:)))Ama bence yeni başlayan biri için hazır kalıp kullanmak daha kolay:)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş.takipteyim. sizi de beklerim bloğuma http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  7. Kumaşınız esnemiş ve büzüşmüş gibi görünüyor.Likralı kumaşlarda çok oluyor bu sorun.Kumaşa fazla asılmadan dikmek lazım.Alt parça veya üst parça esnemiş olduğundan birbirine denk gelmez.Kumaşınız likralı değilse makine tansiyon ayarı uygun olmayabilir.Ya da başka sebepler olabilir.Yazımda ayrıntılı olarak paylaştım.Beklerim.
    http://nettenyazar.blogspot.com.tr/2015/03/dikis-buzusmesinin-sebepleri-nelerdir.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkür ederimmm:):)Gelmem mi geliyorum hemen:)

      Sil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))