17 Oca 2015

KADAYIFLI MUHALLEBİ

Muhallebi ve çıtır çıtır kadayıf birlikte harika oluyor,mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

Muhallebi için
  • 5 su bardağı süt
  •  1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gr tereyağı ya da margarin
  • 1 paket vanilya
Kadayıf için:
  • yaklaşık 300-350 gr kadayıf
  • 3 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı:
  • Kadayıf buzluktan donmuş halde çıkınca ufalaması çok pratik oluyor.Benim buzluğumda genelde hazırda  durur,siz daha önceden buzluğa koyup  donmasını bekleyin.
  • Sonra elinizle iyice ufalayın(poşetin içindeyken)
  • Büyük teflon bir tencerede kadayıfları iyice kavurun,tereyağını ekleyip biraz daha kavurun.
  • Sonra şekeri ilave edin,karıştırın,istenilen çıtırlığa gelince kavurma işlemini bitirin.
  • Başka bir teflon tencerede tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
  • şekeri de ilave edin,sonra yavaşça sütü ekleyin ve sürekli karıştırın.Çırpıcıyla yaparsanız daha kolay olur.
  • Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı da ekleyin.Muhallebi çok sıcak olursa kadayıflar yumuşar.
  • Kaynayınca ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin.
  • Muhallebiyi blenderla çırpın.
  • Daha sonra kadayıfın yarısını borcamın en altına alın üstüne muhallebiyi dökün ve en üste kalan kadayıfı ekleyin.
  • İsterseniz ceviz,fındık...vs kullanabilirsiniz.

8 yorum:

  1. A delicious recipe !!!! Thank you !!!!!!

    YanıtlaSil
  2. Çoook güzel olmuş eline sağlık. Ne olacak bu tatlıyla aramdaki ilişki, fotoğrafı bile beni benden alıyo...

    YanıtlaSil
  3. bir ara bunu çok yapıyordum misafirler çok beğeniyordu bak aklıma düşürdün çarşamba günü mısafırım var değişik ne yapsam diyordum bunu yapayım :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyet bal şeker olsun da kilo yapmasın inşallah:)::)

      Sil
  4. Kadayıflı muhallebi çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))