Malzemeler:
Muhallebi için
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 50 gr tereyağı ya da margarin
- 1 paket vanilya
- yaklaşık 300-350 gr kadayıf
- 3 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı toz şeker
- Kadayıf buzluktan donmuş halde çıkınca ufalaması çok pratik oluyor.Benim buzluğumda genelde hazırda durur,siz daha önceden buzluğa koyup donmasını bekleyin.
- Sonra elinizle iyice ufalayın(poşetin içindeyken)
- Büyük teflon bir tencerede kadayıfları iyice kavurun,tereyağını ekleyip biraz daha kavurun.
- Sonra şekeri ilave edin,karıştırın,istenilen çıtırlığa gelince kavurma işlemini bitirin.
- Başka bir teflon tencerede tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
- şekeri de ilave edin,sonra yavaşça sütü ekleyin ve sürekli karıştırın.Çırpıcıyla yaparsanız daha kolay olur.
- Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı da ekleyin.Muhallebi çok sıcak olursa kadayıflar yumuşar.
- Kaynayınca ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin.
- Muhallebiyi blenderla çırpın.
- Daha sonra kadayıfın yarısını borcamın en altına alın üstüne muhallebiyi dökün ve en üste kalan kadayıfı ekleyin.
- İsterseniz ceviz,fındık...vs kullanabilirsiniz.
A delicious recipe !!!! Thank you !!!!!!
YanıtlaSilThanx for your nice comment:):)
SilÇoook güzel olmuş eline sağlık. Ne olacak bu tatlıyla aramdaki ilişki, fotoğrafı bile beni benden alıyo...
YanıtlaSilBen de aynıyım yaaaa:):):):)
Silbir ara bunu çok yapıyordum misafirler çok beğeniyordu bak aklıma düşürdün çarşamba günü mısafırım var değişik ne yapsam diyordum bunu yapayım :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilafiyet bal şeker olsun da kilo yapmasın inşallah:)::)
SilKadayıflı muhallebi çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilçok tesekkür ederim:)
Sil