4 Oca 2015

Zeynep'e diktiğim yelekler




 Kalan kumaşlardan Zeynep'ime üç güzel yelek diktim:):)Ne yapacak bu çocuk bu kadar yeleği demeyin:),yelekleri küçük geliyordu,ne zamandır aklımdaydı.Benim kızım öyle çok sıcağa gelemediğinden çok kalın yelekleri giydiremiyorum,bu yüzden penye yelekler çok kullanışlı oluyor bizim için.
Bu üç yeleğin yapılşları birbirinden çok farklı.

Kırmızı-mavi çizgili olan ilk deneyimim:)Tipinden de belli zaten:)Bu yüzden eşimin giymediği ( ya da bilmiyorum giymiyordu galiba):):):): tişörtünden yaptım.Aşağıdaki videodaki gibi astarlı yaptım,evde giymelik oldu işte.

Gri olanı da eşime yaptıgım eşofmandan kalan kumaşla yaptım.iki ön parça ve bir arka parçayı birleştirdim,köşeleri overlok yaptım,içe kıvırıp diktim.

Veeee en şirinine geldi sıra,kadife, biyeli yelek:)
İlk biye deneyimimi bu yelek üzerinde gerçekleştim,hazır biyeler çok kullanışlıymış ,neden daha önce keşfetmediysem.Birbirinden güzel desenleri de var,artık bulunca kaçırmıyorum,çevremde çok yakınlarda yok çünkü:(
Bu pembe puantiyeli biyeyi de 2 metre almıştım,yeleğin en altına yetmedi,biyeyi en küçk parçasına kadar degerlendirdim,son parçayı da kurdele yaptım,ayrı bi şirin oldu:):):)






12 yorum:

  1. Nasıl olur da bi insan bunları becerebilir gibi geliyor bana! Ellerine sağlık çok güzel olmuş, penye zaten müthiş bi fikir!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkür ederim:):):)Aslında insan isteyince hele de bayıla bayıla yapınca her şeye yetişebiliyor:)

      Sil
  2. Hepsi birbirinden güzel. Elinize emeğinize sağlık. Güle güle giyinilsin. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederizzz:):)Bizden de sevgiler:)

      Sil
  3. Çok şirin olmuşlar eline sağlık. Görünce insan heves ediyor ama yok ben beceremem dikiş işini :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden beceremeyesin inan o kadar zevkli ki,ben neden bu kadar beklemişim diyorum:)Eğer başlayacaksan önce düzgün bir makina lazım:)

      Sil
  4. seni hayranlıkla takip ediyorum.Puantiyeli olana bayıldım.Ben de dikiş dikebilmeyi çok istiyorum ama beceremem diye korkuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook tesekkürler,ben de seni severek takip ediyorum,hele ki dekupajların yok mu?Ben de sonunda ufaktan el attım peçete dekupaja:):):)Bir kere el becerin var zaten,kesinlikle çok gzel becerirsin dikişi de,sen makinanı hazır et ben de bildigim kadarıyla yardım edeyim:):):)

      Sil
    2. çok teşekkürler sevgilerle

      Sil
  5. Güle güle giysin minik kuş:)

    YanıtlaSil
  6. Hepsi harika ve kullanisli olmus ellerie saglik penye yelek cok mantikli artik orguler giyilmiyor cok kalin geliyor

    YanıtlaSil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))