29 Haz 2015

Etkinlik Elbisem 1 (Brokar Elbise)-anlatımlı






Bir aydan fazla süre oldu bu elbiseyi dikeli,çok zor oldu bu kadar bekletmek ama facebooktaki dikiş grubumuzda düzenlediğimiz elbise etkinliği paylaşım gününü bekledim.Aslında elbiseye etkinlik için başlamamıştım,kuzenim Filiz'in düğünü için diktim.Elbise etkinliğine karar verince bunu da paylaşırım diye düşündüm,hatta etkinlik olacağını bilsem daha ayrıntılı fotograflardım,neyse bu kadar oldu artık,ama merak edenlere ayrıntıları anlatabilirim:):):)




 Öncelikle kumaşı yukarıdaki gibi iki kat serdim,enine hiç dokunmadım,aldıgımda da 140 cm'di.Boyunu da 115 cm olarak belirleyip ön ve arka olarak iki parça kestim.

Kuplu beden kalıbını kumaşıma yerleştirip dikiş payı vererek kestim.Ön kısım kumaş katında,arka kısım iki parça olacak.Kumaşları kestikten sonra doğru parçaları birleştirerek diktim.




Beni en çok uğraştıran kısma geldik.Bu modele Facebookta Çiğdem hanımın kızına diktiği elbiseyi görünce karar verdim ve kendisine ulaştım.Beni hiç tanımamasına rağmen çok yardımcı oldu sağolsun.Fotoda pek anlaşılmıyor ama pileler 5 katlı aslında.Çiğdem hanımın çektiği videodan pileleri yapmayı becerdim ,Yalnız şöyle bir sorun vardı onun kızının bedeni 36 benimki 40:):)Bir türlü denk gelmiyordu pileler,sonra araya 2 cm boşluk vermek geldi aklıma,öyle denedim ve oldu çok şükür:):)Pileler de 4 cm.Bu şekilde ayarladıktan sonra fazla kalan kumaşı kestim.

Pileleri ayarladıktan sonra pileler kaymasın diye overlokla diktim.Ön etek ve arka eteği birleştirip,üst bedene ekledim.Yan tarafa fermuar yapacağım için orayı dikmedim.


Çiğdem hanıma ait olan video aşağıda:




 





Arkadan kafamın geçeceği kadar bir kesik atıp 3 tane brit ilik yaptım.

Elbisenin fermuarını yandan gizli fermuar şeklinde yaptım.












 Eteğin alt kısmı sönük durmasın diye astarı önce diktörgen kestim,belinden ince lastik geçirerek büzüştürdüm.Ütüsüz çektim ama idare edin:):)








22 yorum:

  1. ellerine sağlık çok bayıldım. :) kumaşında çok güzel eskiden ben de dikerdim makinem bozuldu ve bütün hevesim kaçtı. Elimde bir sürü Burda dergisi var verecek yer arıyorum sanırım artık dikmeyeceğim. Ama dikiş grubunuzu merak ettim inceleyeceğim. Güzel günlerde giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grubumuza bakabildiniz mi,dergilerinizi grupta satışa koyarak elden çıkarabilirsiniz,eminim dört gözle dergi bekleyen bir sürü dikiş sever vardır:):):)Güzel yorumunuz için çoook tesekkür ederim.Ama makinanızı yaptırın dikiş dikebilmek harikaaaa:):):):)

      Sil
    2. Senin verdiğin linki görmemisim facebok ta aradım durdum :))
      Şimdi istek yaptım. Aslında çekiliş düzenlemeyi dûşünüyordum ama malum kullanılmış dergiler. Bakalım artık hayırlısı

      Sil
    3. Çekiliş güzel fikir ,bir dikiş sever için kullanışmış olması da bence hiç dert değil,çünkü zaten eski kitapçılarda arıyor millet ,bulunca da hazine bulmuş gibi kapıyor:):):)Çekilişe ben de bayıla bayıla katılırım:):):)

      Sil
    4. :))) yakında yayınlarım postu.

      Sil
  2. Keşke bende kendi elbisemi dikebilsem ya ellerinize sağlık çok güzel olmuş. ^^

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş.
    Blog keşif etkinliğinden geliyorum,takipteyim. :)
    http://madamevanille.blogspot.com.tr/
    Beklerim :)

    YanıtlaSil
  4. canım eline sağlık çok güzel olmuş :))

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel ablam , eline emeğine sağlık ::)))

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuşş bayıldım elbiseye. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,
    Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim :)
    http://somurtkansirine.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. Çook teşekkür ediyorum hepinize güzel yorumlarınız beni şevklendirdi,dikiş aşkım alevlendii:):):):

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyor, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Elbiseye, modele, kumasin guzelligine bayildim. Ama arkadaki birit ayrintisi ile beni yerden yere vurdunuz:)) O birit olayini beceremedigim icin sirt dekolteli bluz cikmisti ortaya:)) Ellerinze saglik. O plilerin 5 kat olmasi ve ayarlayabilmekte ayri bir beceri. Arada verdiginiz 2 cm lik bosluk, elbisenin bitmisinde hic belli olmuyor, sahanesiniz valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de her detayına bayıldım keşke söyle dev bi nazar boncuğu kondursaydin manda boyu mesela :)))
      Çok severek giy canım maşallah çok güzel olmuş ..aaah ben ne zaman dikecegim acaba :((

      Sil
    2. Mevlüde hanım beni onurlandırdınız çok tesekkür ederim:):):)bazı yerlerinde can çekişerek yapsam da sonuç iç açıcı oldu evet.ama sizin erkek gömleği de beni benden aldı yani:):):)

      Sil
    3. Çok hoşsunuz Değmesin Yağlı Boya:):):):)kendimi o kadar nazar boncugu boynumda hayal ettim de koptum şu an:):):):)

      Sil
  11. harika olmuş eline saglık :)
    blog keşif etkinliğinden geldim :) bloğunu takipe aldım.. Benim bloğum kozmetik, makyaj ve bakım önerileriyle ürün yorumlarıyla dolu. herkesi bloğuma beklerim
    blog:http://senbenvehayat.blogspot.com.tr/
    inst:https://instagram.com/evintekkizimona/

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık.Dikişten anlamam ama çok iyi görünüyor sizinkiler.İyi günlerde kullanın inş..
    Sevgilerle
    http://fernoce.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  13. merhaba dikiş hakkında nette sörf yaparken blogunuza rastladım facebooktada grubunuza istek gönderdim :) ..elbise süperr bir çalışma olmuş kumaşta harika takipteyim banada gelmek isterseniz http://ayselmelike.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  14. Tek kelime ile süper olmuş elinize sağlık bu arada blog keşif etkinliğinden gelip bloğunuzu takibe aldım bana da beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))