12 Tem 2015

Etkinlik Elbisem 2 (Günlük elbise)-Bol resimli,anlatımlı)




Selamun aleykummm
Bu elbiseyi aslinda yine facebooktaki grubumuzda dyzenledigimiz etkinlik icin dikmistim ama sonra diger elbisemi paylasinca bu simdiye kaldi.Gaywt rahat tiril tiril ,kullanisli bir elbise oldu.Tabi hamilelik elbisesine benzeten de olduu😀😀

Öncelikle elimdeki temel beden kalıbını uzatarak bu şekilde ön ve arkayı kestim.Ön kalıptaki kol altında olan pensi
kullandım sadece.aslinda evde uzerinize olan bir tunik de kullanilbilir.

Ön taraf kumaş katında,arka ise iki ayrı parçadan oluşuyor.Onu da kumaş katında kesebilirmişim aslında :):):)
 Kol kalıbımı da Düz boy ipliğine dikkat ederek,çıtları işaretleyerek kestim.Tüm parçaları overlok  ile temizledim.Arka iki parçayı birleştirdim Ense de kafam gececek kadar boşluk bıraktım.
 Omuz dikişlerini yaptıktan sonra kola baştan başa makinamın en geniş ayarında dikiş gecerek ve ipleri çekerek büzdüm.kol ve bedendeki kol oyuntusunu eşitleyerek kolu bedene yerleştirdim.
 Makinamın en geniş ayarında dikiş yaparken ayarı yukarıdaki şekilde oluyor.




 Kolu yerleştirdikten sonra kol altını ve yan beden dikişlerini birlikte yaptım.
 Bu şekilde düz bir elbisem oldu,Biraz kendi bedenimden büyük çalıştım ,çünkü bele büzgü yaptım.Bakalım nasıl yaptım:)
 Kol altından bele doğru 17 cm i işaretledim.Diğer tarafta da aynı şekilde işaretledim.İlk başta büzgü için kullanacağım şeriti elbisenin tersinden dikecektim sonra karar değiştirdim ve düzünden diktim.Yani bu yukarıdaki işaret almayı elbisenin düzünden de yaptım sonra:)Her iki şekilde de olur.

Yalnız şeriti elbiseye dikmeden önce tam ortasına iki tane ilik açtım daha aşağıda görebilirsiniz.Buradan da tek seferde nasıl ilik açtığımı görebilirsiniz.


 Yukarıdaki şekilde hazır biyeyi arka dikişten başlatarak ve yine arka dikişte bitirerek iki yanından diktim.Dikişin sonunda azıcık bir açıklık bıraktım ,çengelli iğneyle şeriti yerleştirmek için.

Ortası tünel şeklinde oldu,oradan büzüştürmek için şerit geçireceğim.Şeriti hazır biyeyi aşağıdaki gibi ortadan kıvırarak diktim,uçlarını da içe doğru kıvırarak diktim.

 Yukarıdaki şekilde çengelli iğne yardımıyla şeriti beldeki tünelden geçirdim.




Kol uçlarını da lastikle büzgülü yaptım.


İçe kırıp iğneledim,yine tünel şeklinde diktim minik bir boşluk bıraktım ve çengeli iğneyle lastik geçirdim.Lastiği önce bileğime göre ölçtüm tabi:)


En son etek ucunu kıvırıp ütüledim ve düz dikiş geçtim.Yakayı çekmeyi unutmuşum ama arkada kafamın geçeceği kadar bir yırtmaç yaptım,daha doğrusu arkası dikişli olan yerin en tepesindeki yırtmak kısmını dikmedim. biyeyle orayı temizledim sonra yine hazır biyeyle yakayı da diktim.





Veeee Sonuçççç iki kere giydim bile:):):)Manken de biraz emanet durmuş,bana daha çok yakıştı:):):):):):)):)





6 yorum:

  1. cok guzel olmus.ellerınıze saglık. pendıkte oturuyormussunuz size nasıl ulasabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkür ederim,evet Pendikteyim.Ne için ulaşmak istemiştiniz?

      Sil
  2. Detaylar için çok teşekkürler ve ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  3. Dikiş yapabilen insanlara çok özeniyorum. Bir şeyler dikebilmek çok istiyorum. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Güle güle giyin :)
    Blog keşif etkinliğinde keşfettim sizi, iyi ki keşfetmişim :)
    Bana da beklerim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz bloğuma:):):)İstiyorsanız mutlaka başlayın bu işe,inanın pişman olmayacaksınız:):):)Öncelikle size yakın bir dikiş kursu araştırın,eğer kurs için vakit yoksa evde zamanla kendiniz de öğrenebilirsiniz.
      Ben de size uğriyim:):):

      Sil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))