15 Eyl 2015

Eşya Yenileme


 Ne zamandır aklımda olan yenilemeleri aslında aylar önce gerçekleştirdim,araya tatil girince evde de olmayınca bir türlü fotografları toparlayıp bir yayın hazırlayamamıştım.Sağolsun eşim çok yardımcı olduuu

diyemiceemmm:):):)Çünkü evdeki değişiklikleri hiç sevmiyor kendisi,bana da kalsa her gün bir yeri degiştiricem.Mevlam nasılda dengeliyor:):):)

Neyse sonunda aşagıda görmüş oldugunuz Polisan Primera parlak boyayı ve aynı boyanın astar boyasını aldım.Tiner,zımpara,rulo fırça ve küçük kıl fırçamızla artık boyamaya hazırdım.Gecenin bir vakti Zeynep'i uyuttuktan sonra zımparalama işine başladım.Bence işin en zor kısmı ,tabi eşiniz ,erkek kardeşiniz ya da babanız yardım ederse bu sinir bozucu işi onlara yıkın:):):)):)






Zımpara işlemi bittikten sonra astar boyayı boyamak istediğim yerlere sürdüm.Öncesinde dolap kapaklarını ve tutma yerlerini çıkardım.
Astar boya diğer boyaya göre daha çabuk kuruyor,iyice kuruduktan sonra azıcık tineri diğer boyanın içine karıştırıp boyayı biraz incelttim ve yine rulo fırçamla ilk katı boyadım.Bu aşamada amaaaaaannnn ben ne işe kalkıştım,mobilyam ziyan oldu diyebilirsiniz:):):)Ama gözünüz korkmasın en az 3 kat olunca gayet de güzel bir şey çıkıyor ortaya:)

Boyayı 1 gün bekletip diğer katı ertesi gün atarsanız daha iyi bir sonuç alırsınız.Bu şekilde 3 kat olacak yani,her kat da 1 gün bekleyeceksiniz.rulo fırçanın boyayamadığı yerleri kıl fırçayla tamamladım.

Boyama işini tamamen bitirdikten bir kaç gün sonra merak edip tırnaklayayım dedim,anaaaammmm çıkıyordu boya.Çok üzüldüm:(Ama sonra çok şükür zamanla otururdu,şimdi istediğim kadar tırnaklayabilirim kesinlikle boya kalkmıyor.
Hatta yere damlayan minik boyaları üşenip hemen silmemiştim onlar bile çıkmıyor:(Tinerle iyice ugrasmak lazım.

Uyarı:Bu şekilde raflı bir şey boyayacaksanız,ya astarda sonra rafı takıp rafla birlikte boyayın,ya da en az bir iki hafta sonra rafı takın.Çünkü o bölge boyadan kalınlaştıgı için rafı yerleştirmek zor oluyor ve boyadıgınız yeri soyuyor:(:(
İçinde tiner oldugu için  koku haftalar sonra geçiyor maalesef.Ama kokusuz boyalar da var onları da tercih edebilirsiniz.
Bir de selülozik boyalar daha kolay kuruyormuş.









Bu da salonumda 4 yıldır öylece bekleyen içinde bir kaç bardak barındırarak kendini iş yaptım zanneden vitrinim.Çok gözüme battı bir işe yaramalıydı,Ben de zeynep'e giysi dolabı yaptım:)gayet de kullanışlı oldu.Sadece camlı kısma perde diktim ve nalburdan kıyafetleri içine asmak için aparat aldım.

Belki daha sonra renginde ve tutacak kısımlarında da değişiklik yapabilirim.






Zeynep'in sanat çalışmalarından nasibini almış sandalyelerimin dönüşümü bu da.Kitaplığı boyadığım boyayla 3 kat boyayıp,oturma kısmına zımbayla kumaş kapladık.

Aynı şekilde ufak ufak paslanmış olan avizemi de boyadık.

18 yorum:

  1. Çok güzel olmuşlar, elinize kolunuza sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. valla süper olmuş güle güle kullanılsın hiç beceremem gibi geliyor bu işleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufak bir şeyle başla gerisi gelir zaten ya da hiç başlama her şeyi boyayası geliyor insanın:):):)

      Sil
  3. Harika olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Bu ne hamaratlıktı böyle. Ne zamandir dusunuyorum ama cesaret edemiyorum. Konsolumu beyaza boyamak istiyorum. Yalniz harika olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim ufak önemsiz bir şeyle başlayın derim:)

      Sil
  5. Bu ne hamaratlıktı böyle. Ne zamandir dusunuyorum ama cesaret edemiyorum. Konsolumu beyaza boyamak istiyorum. Yalniz harika olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Beyaz bir esyaya en güzel renk bunuda resimlerden anlıyoruz iyice ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle aynı fikirdeyim her bi şeyi beyaza boyayasım vaaar biri beni durdursun:):):)):

      Sil
  7. Minikle beraber nasılda uğraşıp yaptın bravo MaşaAllah Hepsini güle güle kullan canım. Benimde aklımda buna benzer projeler var ama bir türlü cesaret edemiyorum. Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Zeynepcikle zor oldu biraz ama gece o uyuduktan sonra yaptım genelde:)Ahhh eşim laf etmese ben daha neleri boyayacağım daaa:):):)

      Sil
  8. Çok güzel olmuş ellerinize sağlııık :)

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Benimde var böyle bir dolabım, kitaplığım ve zigonlarım. Özellikle zigonları boyamak istiyorum ama cesaret edemiyorum :)

    YanıtlaSil
  10. Hay maşaallah :)
    Ben tek başıma böyle birşeye cesaret edemem. Ama sonuç harika olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Çoook güzel olmuş. Beğendim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))