25 Haz 2014

BARDAK TATLISI


BARDAK TATLISI


Kreması için:

  • 1 yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı seker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya

  • yarım paket yulaflı bisküvi
    1 adet muz




    Yumurtaları,vanilyayı,nişastayı ve 1 çay bardağı sütü güzelce karıştırın.Kalan sütü ve şekeri ayrı bir şekilde ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
    Sonra diğer karışımın içine azar azar karıştırarak ekleyin ve tekrar ocağa alıp krema göz göz kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
    Biraz soğuduktan sonra 2 saat dolapta dinlendirin.
    Bu krema gerçekten çok lezzetli oluyor,pasta kreması olarak da çok güzel olur.

    Şimdi işin en eğlenceli ve kolay kısmı:)Dinlenen kremayı dolaptan alıp mikserle karıştırın tekrar ve bardağın en altına krema ,sonra bisküvi ve muzu sırayla koyun.Bardağın üstüne kadar sıralayın bu şekilde.En üste çikolata sosu da çok güzel olur.Gofret ,bonibon...gibi ıvır zıvırla süsleyebilirsiniz :):):)

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))