Bu lezzet bana hep üniversite yıllarımı ,yurt zamanlarımı hatırlatır.Yıldız'ım annen ne de güzel yapardı:):)Bahar teyzeme selamlar sevgiler...
ELMALI TART
hamur için:
- 2,5
su bardağı un
- 150
gr margarin( oda sıcaklığında)
- yarım
su bardağı toz şeker
- yarım
paketten biraz fazla kabartma tozu
- 2 yumurtanın
sarısı
iç
malzemeleri:
- 3
orta boy elma
- yarım
su bardağı toz şeker
- yarım
su bardağı fındık ya da ceviz, irice dövülmüş
- 1
tatlı kaşığı tarçın
1. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin bir tavaya elmaları ve yarım su bardağı toz
şekeri ekleyip pişirin.
2. pişince
yarım su bardağı fındık ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın. soğumaya
bırakın.
3. unu geniş
bir kaba koyun. ortasını açıp 150 gr margarini, yarım su bardağı toz şekeri,
yarım paketten biraz fazla kabartma tozunu ve 2 yumurtanın sarısını ekleyin.
tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Sert bir hamur elde edeceksiniz.
4. hamuru
iki parçaya bölün. parçalardan birini merdaneyle açıp, margarinle yağladığınız dikdörtgen ya da yuvarlak bir borcama yayın. hamurun kenarlarını
hafifçe yükseltin. (üzerine koyacağınız elma rendesi borcama değmesin, değerse
kalıptan çıkarmanız zor olacaktır)
5. elmalı
malzemeyi hamurun üzerine yayın. kalan hamuru da rendenin en iri kısmıyla tartın üzerine eşit miktarda rendeleyin.
6. tartınızı
önceden ısınmış 180C fırında
7. üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))