18 Haz 2014

ELMALI TART


Bu lezzet bana hep üniversite yıllarımı ,yurt zamanlarımı hatırlatır.Yıldız'ım annen ne de güzel yapardı:):)Bahar teyzeme selamlar sevgiler...



ELMALI TART


hamur için:

  • 2,5 su bardağı un
  • 150 gr margarin( oda sıcaklığında)
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
  • 2 yumurtanın sarısı

iç malzemeleri:

  • 3 orta boy elma
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı fındık ya da ceviz, irice dövülmüş
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

1. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin bir tavaya elmaları ve yarım su bardağı toz şekeri ekleyip pişirin.

2. pişince yarım su bardağı fındık ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın. soğumaya bırakın.

3. unu geniş bir kaba koyun. ortasını açıp 150 gr margarini, yarım su bardağı toz şekeri, yarım paketten biraz fazla kabartma tozunu ve 2 yumurtanın sarısını ekleyin. tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Sert bir hamur elde edeceksiniz.

4. hamuru iki parçaya bölün. parçalardan birini merdaneyle açıp, margarinle yağladığınız dikdörtgen ya da yuvarlak bir borcama yayın. hamurun kenarlarını hafifçe yükseltin. (üzerine koyacağınız elma rendesi borcama değmesin, değerse kalıptan çıkarmanız zor olacaktır)

5. elmalı malzemeyi hamurun üzerine yayın. kalan hamuru da rendenin en iri kısmıyla tartın üzerine  eşit miktarda rendeleyin.

6. tartınızı önceden ısınmış 180C fırında
7. üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))