6 Haz 2014

Sakızlı Tavuk Göğsü


Bu benimen sık yaptığım tatlılardan biri,hemçok lezzetli hem de basit aynı zamanda maliyeti de düşük.Daha ne olsun:)

SAKIZLI TAVUK GÖĞSÜ
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gr margarin
  • 1 şekersiz sakız
  • 1paket vanilya
  • tarçın

Teflon tencerede yağı hafif eritin ve unu ekleyin.
Unun kokusu çıkana kadar kavurun şekeri ekleyin biraz daha karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyin.Plastik çırpıcılardan varsa evinizde işiniz daha kolay diğer kaşıklarla topaklanma ihtimali artıyor.Neyse topaklanırsa da teknolojinin nimetlerinden faydalanırız.Blender ile karıştırırız :)

Süt kaynatıncaya kadar tatlı koyulaşıncaya kadar yavaşça karıştırın.Ocağın altını kısıp sakızı minik parçalara bölün ve tatlıya ekleyin.Eriyip uzadıklarını göreceksiniz ,iyice erimesi lazım.En son vanilyayı ekleyip ocaktan alabiliriz.

Hemen içine koyacağınız kaba koyun ki donmasın.Soğuduktan sonra üzerine tarçın ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))