Bu kek tamamen sabahları kızıma ne yedirsem ne yedirsem düşüncesiyle ortaya çıktı:)Hanım efendi beğendi onayladı,sizler de deneyin derim.
Daha önce limonun tamamını buzlukta dondurmuş mudunuz?Cevap hayırsa hemen atın bi tane,çok kullanışlı oluyor.Limonun içini dışını kolayca rendeleyebiliyorsunuz o zaman ve daha aromatik bir tadı oluyor.Kek,kurabiye hatta salatalara bile çok yakışıyor.
Malzemeler:
- 1,su bardağı un(Ben tam bugday unu kullandım)
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz,fındık,badem(arzuya göre)
- 1 tane dondurulmuş limonun yarısı rendelenecek
- 1 limonun suyu
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın sonra azar azar unu ekleyin.Karıştırmaya devam edin.
- Diğer malzemeleri de karışıma ekleyerek çırpma teli ya da mikserle tamamen karışmasını sağlayın.
- Yağladığınız kek kalıbına dökün ve 200 derecede ısınmış fırına atın ,sonra 160 dereceye düşürün.
- Kek kalıbı küçük olunca pişme süresi de azalıyor.
Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim:)
YanıtlaSil