24 Tem 2014

LİMON AROMALI MİNİ KEKLER

LİMON AROMALI MİNİ KEKLER

Bu kek tamamen sabahları kızıma ne yedirsem ne yedirsem düşüncesiyle ortaya çıktı:)Hanım efendi beğendi onayladı,sizler de deneyin derim.

Daha önce limonun tamamını buzlukta dondurmuş mudunuz?Cevap hayırsa hemen atın bi tane,çok kullanışlı oluyor.Limonun içini dışını kolayca rendeleyebiliyorsunuz o zaman ve daha aromatik bir tadı oluyor.Kek,kurabiye hatta salatalara bile çok yakışıyor.




Malzemeler:
  • 1,su bardağı un(Ben tam bugday unu kullandım)
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz,fındık,badem(arzuya göre)
  • 1 tane dondurulmuş limonun yarısı rendelenecek
  • 1 limonun suyu
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
Yapılışı:
  • Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın sonra azar azar unu ekleyin.Karıştırmaya devam edin.
  • Diğer malzemeleri de karışıma ekleyerek çırpma teli ya da mikserle tamamen karışmasını sağlayın.
  • Yağladığınız kek kalıbına dökün ve 200 derecede ısınmış fırına atın ,sonra 160 dereceye düşürün.
  • Kek kalıbı küçük olunca pişme süresi de azalıyor.

2 yorum:

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))