5 Tem 2014

YUMURTALI, MANTARLI TAZE FASÜLYE

YUMURTALI, MANTARLI TAZE FASÜLYE

Ben miktarları az kullandığım için o şekilde yazıyorum ama siz arttırabilirsiniz.Sahura da çok iyi gider:)

Malzemeler:
  • 250 gr taze fasülye
  • 100-150 gr mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 3 yumurta
  • tuz
  • toz kırmızı biber
  • sıvı yağ
  • maydanoz

Yağda soğanları
bir iki kez çevirin ,hiç bek
lemeden fasülyeyi ekleyip soğanla birlikte kavurun.Eğer fasülyeniz geç pişen bir cinsse biraz su ekleyebilirsiniz.Sonra da suyu iyice çekmesini bekleyin.Başka bir tavada da az yağla ince ince doğradığınız mantarları soteleyin.İkisini birlikte kavurursak mantarın kara suyu çıkar.
Fasülye iyice kavrulduktan sonra pişip pişmediğini kontrol edin,piştiyse mantarları ,tuzu,kırmızıtoz biberi ekleyip karıştırarak biraz daha soteleyin.
Çırpttığınız yumurtaları da yemeğe ekleyip pişmesiniz bekleyin.En son üzerine ince ince kıydığınız maydanozları serpiştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))