10 Eyl 2014

Çocuklar ve yabancı dil

Çocukların yabancı bir dili yetişkinlerden çok daha çabuk öğrenebileceğini hepimiz biliyoruz,biz onlara neyi öğretmek istiyorsak onlar onu öğreniyor aslında.Ben bir ingilizce öğretmeni olarak bunun önemli oldugunu düşünüyorum ve kızımın en azından ingilizceye kulak aşinalığı  ve sağlam bir zemin oluşturması için kendimce ona yardım ediyorum.Bunu yaparken kesinlikle onu sıkmadan,zorlamadan yapmaya özen gösteriyorum,aslında bu konuda oyunlar, şarkılar ve resimli kitaplar çok büyük yardımcılarımız oluyor.




Bu konuyla ilgili Jaleceanne bakın neler yazmış okumanızı isterim.Çocukların Yabancı Dil Öğrenmesi

Burada da hangi yöntemlerle yabancı dil öğretiriz,örnek şarkılar,kitaplar ve oyunları bulabilirsiniz:Çocuklara Yabancı dil nasıl öğretilir?






Bunlarda benim kızımın sevdiği şarkılar:

Good Morning Song -Bu şarkı sayesinde clap kısmında alkış yapıyor,stomp kısmında ise ayaklarını vuruyor:)

Hello - Bu şarkıyı ben de çok seviyorum:)

It's a dog -Hayvanları hareketleriyle birlikte öğreniyor.Yılanı yaparken kızım çok gülüyor:)

Numbers song - Kızım Jump kısımlarında kendi zıplıyor:)

Aşağıdaki de kızımın ilk ingilizce kitabı,hala en çok bu kitabı seviyor,kitap kendinden geçti ama Zeynep ondan geçmedi:)Eğer yakınlarınızda Hakmar marketlerinden varsa kalın sayfalı kitaplardan mutlaka edinin,hem piyasaya göre çok ucuz hem de çok güzel kitaplar var.

6 yorum:

  1. Canım, meslektaş olduğumuzu bilmiyordum. Ne güzel. Ayrıca teşekkür ederim link için. Güzel paylaşımlarda görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  2. benim eşim de ingilizce öğretmeni..kaçıncı ayında başladınız böyle şarkılara..bebeğim 2.5 aylık...sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Aa Jale hanım ben de bilmiyordum, sizi sağlıkçı olarak biliyordum ben karıştırdım galiba:):)

    YanıtlaSil
  4. Nevanur hanım özellikle hemen dil öğrensin çabasına girmeden onun seveceği basit şarkılar söyleyebilirsiniz şimdiden,zamanla o şarkılara tepki vermeye başlayacaktır.maşallah kuzunuza.

    YanıtlaSil
  5. ay şu bizim öğrencilerin bıktıkları adam:) açınca gözünü kapatan vardı ya 'yine mi bu adam, izlemicem' diyen:)) Halbuki ne kadar basit sözleri var ve çabuk ezberliyorlardı. ben de good morningi seviyorum:) Çocuklar da numbers şarkısını seviyorlardı:)

    YanıtlaSil
  6. ayy evet benim öğrenciler de aynı tepkiyi veriyorlar:):)Numbers şarkısını zeynep de çok seviyor:)

    YanıtlaSil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))