Egede çok yaparlar bu salatayı,tabi orada ot çok oldugundan içine semiz otu da koyarlar,hatta kırmızı biberi de közleyip eklerler ve mis gibi olur.Orada patlıcana balcan derler,yemeğine de balcan aşı:)
Odun ateşinde közlenen patlıcanın tadını vermese de evde yapılan da idare eder,hiç yoktan iyidir:)Özellikle patlıcan çoksa sürekli patlıcan yemeği yemek insanı bayar ama bir kısmını böyle salata yapınca çok güzel oluyor.
KÖZ PATLICAN SALATASI
Malzemeler:
- 2 tane patlıcan
- 1 salatalık
- 2 domates
- yarım kuru soğan
- Bir tutam nane
- zeytin yağı
- tuz
- limon
- Patlıcanları ocakta közlemek için resimde gördüğünüz gibi delikli tava şeklinde ürünler var ,onunla yaparsanız daha kolay olur.Direk ateşe temas etmediğinden daha güzel pişiyor.
- Patlıcanları bir kaç yerinden delin ve bu tavaya koyun.Ocağın en büyük gözünde kısık ateşte çevire çevire pişirin.
- Kolay soymak için soğumadan soyun,sapından tutun ya da bir çatalı sapına saplayın ve bıçak yardımıyla yukardan aşağıya doğru çekin kabukları.
- Soyma işleminden sonra biraz soğumasını bekleyin ve küp küp doğrayın.
- Diğer malzemeleri de doğrayıp karıştırın.
- Yağını,tuzunu ve limonunu da ilave etmeyi unutmayın:)
Cok guzel oluyor siddetle tavsiye edilir☺
YanıtlaSil:):)bence de çok güzel oluyor,artıkın enişte beye yaparsın:)
YanıtlaSil