3 Eyl 2014

PATLICAN SALATASI



Egede çok yaparlar bu salatayı,tabi orada ot çok oldugundan içine semiz otu da koyarlar,hatta kırmızı biberi de közleyip eklerler ve mis gibi olur.Orada patlıcana balcan derler,yemeğine de balcan aşı:)

Odun ateşinde közlenen patlıcanın tadını vermese de evde yapılan da idare eder,hiç yoktan iyidir:)Özellikle patlıcan çoksa sürekli patlıcan yemeği yemek insanı bayar ama bir kısmını böyle salata yapınca çok güzel oluyor.


KÖZ PATLICAN SALATASI

Malzemeler:
  • 2 tane patlıcan
  • 1 salatalık
  • 2 domates
  • yarım kuru soğan
  • Bir tutam nane
  • zeytin yağı
  • tuz
  • limon
Yapılışı:
  • Patlıcanları ocakta közlemek için resimde gördüğünüz gibi delikli tava şeklinde ürünler var ,onunla yaparsanız daha kolay olur.Direk ateşe temas etmediğinden daha güzel pişiyor.
  • Patlıcanları bir kaç yerinden delin ve bu tavaya koyun.Ocağın en büyük gözünde kısık ateşte çevire çevire pişirin.
  • Kolay soymak için soğumadan soyun,sapından tutun ya da bir çatalı sapına saplayın ve bıçak yardımıyla yukardan aşağıya doğru çekin kabukları.
  • Soyma işleminden sonra biraz soğumasını bekleyin ve küp küp doğrayın.
  • Diğer malzemeleri de doğrayıp karıştırın.
  • Yağını,tuzunu ve limonunu da ilave etmeyi unutmayın:)

2 yorum:

  1. Cok guzel oluyor siddetle tavsiye edilir☺

    YanıtlaSil
  2. :):)bence de çok güzel oluyor,artıkın enişte beye yaparsın:)

    YanıtlaSil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))