13 Nis 2015

KALIPLARIMI NASIL MUHAFAZA EDİYORUM?

 Merhabalar efenimm:):)Kalıplarımı ne şekilde çıkarıyorum ve nasıl muhafaza ediyorum,bunları paylaşmak istedim sizinle.Sizin de farklı ,pratik metodlarınız varsa paylaşın lütfen.


 Kalıplarımı ,ambalaj malzemeleri satan bir dükkandan aldığım, çok ince olmayan poşetlere çıkarıyorum.Bu poşetlerden abartıp epeyce almışım:):):)Kullan kullan bitmiyor.
Parşömen kağıdında bazen her çizgi görünmüyor,poşetle aynı sorun olmuyor.
Kalıcı kalemle ya da cd kalemiyle çiziyorum çizgileri de.
 Bu gördüğünüz kalıp Zeynep için çıkarmış oldugum ceket kalıbı.Malum çocuklar hemencecik büyüyor,bedenleri sürekli değişiyor.O yüzden tüm beden kalıplarını aynı yere çizdim.İlerde de kullanırım belki:)
Bu ceket için en küçük beden çizgilerini kullanmam lazım,karbon kağıdı ve ruletle çizgileri kumaşa aktardım.
Son olarak bütük kalıplarımın üzerine hangi sayı,kaç beden ve ne kalıbı oldugunu yazıp dosyalıyorum.Kullanmak daha pratik oluyor,tavsiye ederim.

17 yorum:

  1. Ambalaj kağıdına kalıp çıkarmayı hiç denemedim. Çok mantıklı diğer kağıtlar zamanla deforme oluyor bu yöntem daha sağlıklıymış. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bu şekilde deforme olmuyor gerçekten.Satın aldıgım şeylerin üzerinden çıkan poşetler de uygun kalınlıktaysa onları da kullanıyorum:)

      Sil
  2. Ben de bu tür arsivliyorum hatta üzerine mesela hangi beden olduğunu hangi model ve hangi burda sayısından cikardigimi da not ediyorum bazen bir kalibin kolu veya yakası hoşuma gittiyse bunu da not olarak ekliyorum..klasöre almayi düşünmedim tavsiye çok güzel tesekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet onu ben de yapıyorum:):)Özellikle büzgü kolu ve bebe yakayı çok kullanıyorum:)

      Sil
  3. Bende yeni yeni poşetlere çıkartıyorum ama klasörlemek aklıma gelmemişti tek tek poşetleyip kutularda saklıyordum... teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet klasörleyince sayfa sayfa bakıp aradığını bulmak çok daha kolay,tavsiye ederim:)

      Sil
  4. Çok zekice bir yöntemmaşallah :)) bu kalıplar çok işe yarıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet iyi saklamak lazım:):):)Tesekkürler yorum için:)

      Sil
  5. Valla bayıldım ben bu işe. Çok teşekkür ederim. Hemde yırtılmaz kullan kullan eskimez bunlar. İyi fikir bana iyi fikir oldu. Harikasın

    YanıtlaSil
  6. Evet çok kullanışlı oluyor bu şekilde,artık parşömen kağıdı kullanamıyorum ,poşete kıyasla hiç görünmüyor çizgiler:):):)

    YanıtlaSil
  7. Bende klasörlerim kalıplarımı :) uzerlerinede hangi burdadan ve kaçıncı parça olduklarıni yazıp modelin resmini cizerim ;) poşet fikri cok güzel daha once biryerde daha okumuştum yanlız birşey sormak istyrm ruletle kumaşa gecerken poseti delmiyormu rulet ?

    YanıtlaSil
  8. Bende klasörlerim kalıplarımı :) uzerlerinede hangi burdadan ve kaçıncı parça olduklarıni yazıp modelin resmini cizerim ;) poşet fikri cok güzel daha once biryerde daha okumuştum yanlız birşey sormak istyrm ruletle kumaşa gecerken poseti delmiyormu rulet ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim aldıgım ambalaj poşeti biraz kalın bu delinmiyor,ama daha ince olanlar deliniyor maalesef:(

      Sil
    2. Anladım öyle olması kötü işte :(buna bir alternatif düşünmek lazım ;) cevap içiçin teşekkür ederim :)

      Sil
    3. Anladım öyle olması kötü işte :(buna bir alternatif düşünmek lazım ;) cevap içiçin teşekkür ederim :)

      Sil
  9. Hem tekrar kullanımı hem de arşivlemeyi kolaylaştırdığı için fikre bayıldım. Aklınıza sağlık.
    Boyutları nedir bu ambalaj malzemesinin? Yetişkin kıyafetlerinde yeterli gelmiyorsa bantlıyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu poşetler kocaman oluyor metrekareyle aldım ben,nalburlarda da oluyor,hani boya falan yaparken eşyaların üzerine ve yerlere koyuluyor ya o naylonlardan işte.tesekkür ederim:):):

      Sil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))