23 Haz 2014

O SES ÇOCUKLAR

 
O SES ÇOCUKLAR


Dün televizyonda çocuklara yönelik bir yarışma vardı,O ses.Siz gördüğünüzde ne hissettiniz  bilmiyorum ama benim içim acıdı.Bu çocukların anne babaları böyle bir kötülüğü çocuklarına nasıl yapıyor diye düşündüm.Ortalık sapık supuktan geçilmiyor malum,her yerde çocuklarınıza dikkat edin çağrıları bangır bangır yükseliyorken sen evladını süsleyip püsleyin tıpkı küçük bir kadın ya da adam gibi ortalığa sürüyorsun.Beni geri kafalı olarak nitelendirebilirsiniz ,ama hissettiklerim bunlar.

Küçücük çocuklar şöhret nedir nerden bilsin.Onlar için her şey kocaman bir oyundan ibaret.Bu zamana kadar o yarışmalarda kim çok çok iyi yerlere gelmiş ki bu yavrular da gelsin.Oraya çıkarak çocuk kendini arkadaşlarına göre daha şöhretli sanacak ve doğal olarak bu onu şımartacak.Geçici ilgi ve alakaya alışan çocuk ,rüya sona erdiğinde kendini büyük bir boşlukta hissedecek.

Hepimiz çocuk olmadık mı ,aslında çocuk dediğin en basit şeylerle bile mutlu olabilir ,öyle değil mi?Ama anne ve babalar bu minik yavruları eğlence dünyasının içine sokarak doyumsuz,kibirli ve çocukluğunu yaşayamamış bireyler yetişmesine sebep oluyor.


                                                                                                                             NURGÜL YÖRÜK

3 yorum:

  1. Evet arkadaşım haklısın, kesinlikle ben de sana katılıyorum. Tam tersi olup fazla ilgiden bunalan çocuklar da oluyor, sonuç olarak her iki durum da çocuklarda kalıcı bir hasar bırakıyor :(

    YanıtlaSil
  2. Ben öyle düşünmüyorum ama bazı konularda gerçekten haklısın örneğin küçücük, yedi sekiz yaşındaki çocukların oraya çıkması. Bunu doğru bulmuyorum.

    YanıtlaSil

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))