9 Eyl 2014

FIRINDA SÜTLAÇ


FIRINDA SÜTLAÇ

Malzemeler:

1 çay bardağı kırık pirinç
1 litre süt
1,5 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 tane vanilya
1 çubuk tarçın
toz tarçın
çekilmiş ceviz ya da fındık
1 yumurta sarısı

Yapılışı:
  • Kırık pirinç daha çabuk pişiyor diye ben onu tercih ediyorum,isterseniz pilavlık pirinç de kullabilirsiniz.
  • Tencereye yıkadığınız pirinçleri ve 1 su bardağı su koyun ,pirinçler pişene kadar önce hararetli ateşte sonra kısık ateşte bekletin.
  • Sonra sütü ekleyin.
  • Ayrı bir kapta soğuk suyla ya da sütle karıştırdığınız pirinç ununu,çubuk tarçını ve toz şekeri ilave edin.
  • Kıvam ağırlaşınca vanilyayı da koyun.
  • Fırına girebilecek kaselere bölüştürün,tencerenin dibinde 1 kepçelik kadar sütlaç kalsın.Onu yumurta sarısıyla karıştırıp diğer sütlaçların en üstüne azar azar dökün.
  • Kaseleri fırın tepsisine koyun tepsinin dibine su ekleyin.
  • Eğer fırınınızın turbo ayarı varsa kapatın,çünkü ısıyı yaydığı için sütlaçların üstü kızarmıyor.Fırının sadece üst kısmını açın ve tepsiyi de üste yaklaştırın sadece üstü kızarınca çıkarın.
  • Arzuya göre tarçın,fındık ya da cevizle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))