Bu böreği keşfettikten sonra sanırım bir süre vazgeçemeyeceğim,çıtır çıtır ,mis gibi oluyor.
Malzemeler
- 3 tane yufka
 - 1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
 - 2 yemek kaşığı nişasta
 - 2 yemek kaşığı un
 - 1 yemek kaşığı sirke
 - üzerine yumurta sarısı ve susam-çörekotu
 - istediğiniz bir iç malzeme (ben patatesli yaptım)
 
Hazırlanması:
- Sıvıyağın içine un,nişasta ve sirke katılıp iyice karıştırın<piştikten sonra sirkenin kokusu hiç kalmıyor,endişeniz olmasın:)
 - Yufkalardan birini açın ve yağlı karışımdan yufkanın yarısına sürün.
 - Yufkanın yağlamadığınız yarısını yağlı tarafın üstüne kapatın,bu kata da yağlı unlu karışımı sürün ve 6 parçaya kesin, iç malzemesini koyup çok sıkmadan sigara böreği gibi sarın,diğer parçaları da aynı şekilde sarıp hafif yağlanmış fırın tepsisine alın.
 - Diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın.
 - Üstüne yumurta sarısı sürüp çörekotu ya da atılır.
 - Önceden ısınmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
 - Sıcakken servis ederseniz daha çıtır oluyor,ama soğuyunca da çok lezzetli.
 
Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilÇok tesekkür ederim:)
Sil