8 Ara 2014

UNLU YUFKA BÖREĞİ


Bu böreği keşfettikten sonra sanırım bir süre vazgeçemeyeceğim,çıtır çıtır ,mis gibi oluyor.



Malzemeler
  • 3 tane yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • üzerine yumurta sarısı ve susam-çörekotu
  • istediğiniz bir iç malzeme (ben patatesli yaptım)

Hazırlanması:
  • Sıvıyağın içine un,nişasta ve sirke katılıp iyice karıştırın<piştikten sonra sirkenin kokusu hiç kalmıyor,endişeniz  olmasın:)
  • Yufkalardan birini açın ve  yağlı karışımdan yufkanın yarısına sürün.
  • Yufkanın yağlamadığınız yarısını yağlı tarafın üstüne kapatın,bu kata da yağlı unlu karışımı sürün ve 6 parçaya kesin, iç malzemesini koyup çok sıkmadan sigara böreği gibi sarın,diğer parçaları da aynı şekilde sarıp hafif yağlanmış fırın tepsisine alın.
  • Diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın.
  • Üstüne yumurta sarısı sürüp çörekotu ya da  atılır.
  • Önceden ısınmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcakken servis ederseniz daha çıtır oluyor,ama soğuyunca da çok lezzetli.

2 yorum:

Çok kıymetli yorumlarınızı alalım:)))