Bu böreği keşfettikten sonra sanırım bir süre vazgeçemeyeceğim,çıtır çıtır ,mis gibi oluyor.
Malzemeler
- 3 tane yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- üzerine yumurta sarısı ve susam-çörekotu
- istediğiniz bir iç malzeme (ben patatesli yaptım)
Hazırlanması:
- Sıvıyağın içine un,nişasta ve sirke katılıp iyice karıştırın<piştikten sonra sirkenin kokusu hiç kalmıyor,endişeniz olmasın:)
- Yufkalardan birini açın ve yağlı karışımdan yufkanın yarısına sürün.
- Yufkanın yağlamadığınız yarısını yağlı tarafın üstüne kapatın,bu kata da yağlı unlu karışımı sürün ve 6 parçaya kesin, iç malzemesini koyup çok sıkmadan sigara böreği gibi sarın,diğer parçaları da aynı şekilde sarıp hafif yağlanmış fırın tepsisine alın.
- Diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın.
- Üstüne yumurta sarısı sürüp çörekotu ya da atılır.
- Önceden ısınmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
- Sıcakken servis ederseniz daha çıtır oluyor,ama soğuyunca da çok lezzetli.
Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilÇok tesekkür ederim:)
Sil